Походът на Моисей е най-загадъчната и впечатляваща история от Библията. В продължение на дълги години учени от цял свят не спират да търсят потвърждение на случилото се и по всичко изглежда, че са го открили. 

Група подводни археолози са намерили на дъното на Червено море огромно количество оръжия, доспехи на египетски воини и колесници. Това съобщи известният професор и ръководител на групата Абдел Мухамед Гадер.

Артефактите са били точно там, където според Библията евреите, водени от Моисей, са успели да избягат от египетското робство. На дъното има и много скелети на войници от египетската армия. Според легендата, морето се е разтворило пред евреите, но се е затворило отново, когато в него е влязла войската на фараона.
 
Историята може да се вземе за чиста монета, тъй като няма никакво обяснение как на дъното на  Суецкия залив са попаднали толкова много човешки останки и артефакти, отбелязва професорът.
 
Ако всички са загинали при корабокрушение вследствие на някаква буря, на мястото щеше да има останки и от плавателен съд.