Невиждан хаос е настъпил в част от големите избирателни секции в бургаския ж.к.“Меден рудник“, където днес правото си на глас трябва да упражнят няколко хиляди бургазлии, съобщи "Флагман".

Оказало се, че за началото на изборния ден не са пристигнали най-важните лица – председателят и секретарят, които имат вменени отговорности и ясни задължения. Те не просто са закъснели, а до този момент така и не са се явили на работа.

Това е създало сериозна суматоха, защото заемащите тези позиции са натоварени със сериозни отговорности – да гарантират за законността на протичането на вота, да ръководят работата на секционната избирателна комисия и да я представляват пред Районната избирателна комисия в Бургас довечера.

Интересната тенденция е, че отсъстващите са от една основна политическа сила.

„Решихме проблема. До 9 часа комисиите бяха преструктурирани, нито една от тях не е започнала работа по-късно. Щом имат кворум от членове – отварят“, обобщи председателят на РИК Бургас Елка Стоянова.

В днешния ден изборните секции в област Бургас са 742, а броят на избирателите за областта е 357 735 души. 191 са секциите, в които има възможност за машинно гласуване.