Треньорът на Славия Златомир Загорчич бе разочарован след загубата с 0:2 от Етър в реванша от баража за Лига Европа. След това поражение “белите” не успяха да стигнат до решаващия сблъсък с Левски за участие във втория по сила европейски турнир. Сърбинът направи равносметка на сезона за неговия тим, като заяви, че не е доволен от крайното класиране. Преди това обаче той коментира днешния двубой.

“Започнахме слабо мача, не искахме да играем по този начин. Етър успя да ни вкара два гола от статични положения, което много ме ядосва. Иначе мачът бе равностоен. Имахме и ние положения, но нямахме късмет. При първия гол топката падна долу и бе вкарана с крак, трябваше да има по-добра реакция от нашите защитници. При втория гол техният играч надскочи нашия защитник и успя да вкара. Разполагаме с малко хора, имахме доста контузени. Ради Кирилов се оплака на загрявката, наложи се и него да сменя в последния момент. Имаме малко играчи, които са изморени от многото мачове и от там идват проблемите. Трудно е и за Дарко Тасевски, който 2-3 седмици не бе тренирал, а се наложи да играе. След първия мач имахме много контузени, които се оплакаха от проблеми и не тренираха, а днес се наложи да играят.  Сега вдигаме главите и мислим позитивно и дано следващият сезон да е по-добър”, заяви Загорчич.След това наставникът направи оценка и на целия сезон за Славия.

“Имахме и хубави и лоши моменти, което е нормално във футбола. Не съм доволен от класирането. Явно футболистите не са свикнали с ранното започване с евротурнирите. В един момент цялата защита бе контузена. Има и други причини, тях ще запазим за съблекалнята. Трябав да вдигнем главите и да мислим позитивно. Надявам се да направим селекция до началото на първенството. Говорих с президента, и вече работим по селекцията. Искам да вземем определени хора. Мартинов тренира с нас, но само подъджа форма. Той си играе в Азербайджан. Имаме набелязани хора, няма да кажа имена, дано ги вземем в Славия”, завърши сърбинът.