Дете участник в две издания на Milan Academy Junior Camp Bulgaria е поканено на проби в Милан. Новината съобщи Ивайло Рачев, който създава проекта Milan Academy Junior Camp в България и работи за неговото развитие и популяризиране от 2011 година.
 
Мерт Дурмуш е името на 14-годишния талант от град Ловеч, който е забелязан от Рачев и италианските треньори още по време нa участието му на лагера в Дряново през 2017 година. Миналото лято, по време на кампа в Несебър и най-вече в началото на тази година, когато участва в едноседмична Experience програма в Милано, Мерт отново демонстрира своите безспорни качества и резултатът не закъснява.
 
За първи път дете от България получава официална покана за проби от Милан. В края на месец май Мерт и неговите родители ще заминат за една седмица в Милано, където детето ще бъде на проби след като премине медицински тестове.

На базата Висмара – домът на детско-юношеските гарнитури на "росонерите", Мерт ще тренира наравно със своите връстници от италианския гранд. Това няма да е първото посещение на Мерт във футболния център на ДЮШ на Милан. След лагера в Дряново, той бе сред избраните да участват на Milan Academy Junior Camp Day, който традиционно се провежда на Висмара и на който са събрани най-добрите деца, участвали в Milan Academy Junior Camp от цял свят.

Това лято Milan Academy Junior Camp Bulgaria ще очаква своите нови звезди на три кампа – през юни в Панагюрище и през юли и август в Несебър.