Починалият е съсед на издирвания Стоян Зайков. Те са били и трети братовчеди. Това стана ясно по време на извънреден брифинг на главния секретар на МВР Ивайло Иванов и директорът на ОДМВР-София ст. комисар Николай Спасов.

"Това, което знаем със сигурност е, че убийството е извършено с огнестрелно оръжие. на този етап няма някакъв пряк конфликт. Просто са били като съседи на здравей здрасти. 

Конкретика за настъпване на смъртта ще имаме по-късно днес, след като патолозите си свършат работата. На този етап не се знае дали Зайков е свързан с престъплението. Не се изключва възможността издирваният да има две оръжия.

Припомняме, че 43-годишният мъж Стоян Зайков е заподозрян за убийството на бившата си приятелка - 38-годишната Милена Шишкова, от която има син. Тялото на Милена Шишкова бе открито миналия петък около 8.30 ч. на метри от дома й в Костенец. Милена е била застреляна в главата с малокалибрен пистолет. Вчера бе открито тялото и на третия братовчед на издирвания Валентин Петров. По-късно от МВР съобщиха, че той също е убит.