Защитникът на Локомотив (Пловдив) Димитър Везалов не скри радостта си от успеха с 1:0 над Ботев (Пловдив) и спечелването на Купата на България. Той нарече тази радост “двойна”, защото е срещу вечния враг.

“Двойна радост. Първо, че е финал с такъв залог и второ, че победихме вечния съперник. Уникално! Надяваме се в бъдеще такива срещи да се провеждат в Пловдив, защото този град го заслужава. Виждате феновете на двата отбора, искам да ги аплодирам, особено нашите. Те винаги са създавали една прекрасна атмосфера и какво по-хубаво подобно дерби да се провежда в собствения град”, смята Везлалов.

“Ние си знаехме възможностите. Всеки бе наясно какво представлява и тактическите указания, които бяха дадени, бяха изпълнени на 100%. Мисля, че това повлия. Себераздаване, тактическа дисциплина и осъзнаване на качествата, които притежава всеки от нас”, каза още футболистът.

“Ще видим дали сме готови за Лига Еворпа. Това е нещо ново за този отбор, понеже има много млади момчета. Надяваме се да направим едно добро представяне с малко късмет и жребият да бъде по-сполучлив”, завърши Митко.