Невъзможно е да си представим живот без вода. От нея зависи всеки един жизнен процес в организма ни. Не напразно лекарите настоятелно препоръчват ежедневно да приемаме достатъчно количество от прозрачната течност.

От  вече ви . Споделихме ви и за 

Тя подобрява функциите на тялото ни и помага за здравия ни външен вид.

Преди време учени обаче изготвиха списък, който показва кои ежедневни наши навици превръщат водата в опасна течност. В следващите редове ще ви разкажем по-подробно коя е тази грешка, която в никакъв случай не трябва да допускаме, когато пием вода.

 

Някои от нас все още не знаят, че е безопасно да се кипва вода само веднъж. Многократното повтаряне на това действие е много вредно. Не трябва да консумирате такава вода.

Експерти смятат, че врящата повторен път вода е много вредна, защото от нея след повторно кипване се изпаряват не само вредните вещества, но и полезните съединения.

Редно е да отбележим, че повторението на процеса може напълно да промени структурата на водата, което не е безопасно за здравето. Експерти от Харвардския университет са стигнали до този извод след 27-седмично проучване. Според тях при повторно кипване се увеличава концентрацията на арсен, нитрати и флуорид, които се съдържат в тази течност.

Много е важно обаче да приемаме наистина чиста вода поне веднъж дневно и то достатъчно количество. Ако не знаете какво количество от прозрачната течност трябва да приемате въз основа на възрастта, килограмите и здравословното си състояние, то може да се консултирате за това със специалист./

Харесайте където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!