Апартамент, в който е адресната регистрация на част от фирмите на известната благоевградска фамилия Керини, бе изнесен на публична продан заради  данъчни задължения. Имотът с площ от 83 кв.м се намира в центъра, на ул. „Христо Татарчев“ №5, ет. 3 и ще бъде продаден на търг с тайно наддаване, като първоначалната цена е 114 750 лв. Кандидат-купувачите могат да го огледат от 11 до 19 февруари и всеки, който има интерес, може да участва в наддаването, като плати депозит в размер на 20 на сто от началната продажна цена, става ясно от обявата на публичния изпълнител Бранимира Йовкова в ТД на НАП – София, офис Благоевград. От снимките на жилището се вижда, че е използвано за офиси.

Според запознати обявеният за продан имот е на наследниците на покойния оръжеен бос Валери Керин, който има две дъщери и един син. Същото твърдят и търговци, които имат обекти в съседство. При входната врата на жилищната кооперация има табела, на която е изписано името на адвокат Илияна Керина, телефон за контакти и указание, че кантората е на 3 етаж. Там има само един апартамент, на който няма табела, а само стикер на охранителна фирма. Потърсихме за коментар адвокат Илияна Керина, която заяви, че този апартамент не е неин. Припомняме, че наскоро тя стана общински съветник на мястото на напусналия в знак на протест Илко Стоянов, който е зам. кмет на Петрич.

 Чия собственост е обявеното за продажба жилище от НАП пазят мълчание заради данъчната тайна. Проверка в Търговския регистър показа, че на същия адрес е седалището на фирмите, в които съдружници са сестрите Илияна, Милена и брат им Стоян Керин, а именно „Бул еко инжеринг” ООД, МВЕЦ „Бул еко 1“ ООД и МВЕЦ „Бул еко 2” ООД . Управител на фирмите е тяхната майка Красимира Керина. Под табелата на кооперацията, в която се намира обявеното за продажба жилище, има рекламна табела на фирма „Струма имоти“ ООД, в която съдружници са майката и синът, само че нейната адресна регистрация е на друго място – на  ул. „Арсени Костенцев“.  Красимира Илиева е съдружник с ексдепутата във Великото народно събрание Петко Търпанов и бивш шеф в „Булгартабак” при управлението на СДС. Двамата са бизнес партньори в „Природни енергийни източници” ООД от 2012 г., а седалището на фирмата е на ул. „Христо Татарчев „№5.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА  • Така изглежда офисът според обявата на НАП

  • Илияна Керина