Mirrow смятат, че стандартната архитектура на автомобилите трябва да бъде променена, за да се подобри практичността им. Provocator използва пространството в кабината по-ефективно. Малкият модел е вдъхновен от разположението на местата в самолетите. Дължината на купето е същата, както при Smart Fortwo, но тук има място за 4 души.Освен това кабината е значително по-просторна благодарение на височината си от 205 см. Най-голямото нововъведение е достъпът, който е осигурен от голяма врата със стандартни размери в задницата. Купето има и по-малки врати отстрани, които се използват като изходи при злополука. Между седалките е оставен малък коридор, в който се съхранява багаж.

Новата архитектура на Provocator е по-сигурна благодарение на здравата структура. В нея няма големи зони с нарушена здравина, тъй като вратата е разположена отзад.

Задвижването идва от 1.5-литрови турбодвигатели на бензин или дизел. Те са положени в предната централна част на купето, намалявайки опасността при сблъсък. В случай на удар двигателят се измества в пространството за багаж между седалките. Под задните места могат да бъдат положени батерии, а в колелата могат да бъдат вградени електромотори, превръщайки Provocator в електромобил. Максималната скорост е ограничена до 140 километра в час, а ускорението от 0 до 100 става за 8,7 секунди.

Provocator се предлага с открито купе за по-топли страни. Цената му започва от 3500 до 4500 евро. Стандартният модел със затворена кабина струва приблизително 10 хил. евро.

Източник: cars.bg